מפרטי RPTFE נגד EPDM

מְחַבֵּר: John Stephens
תאריך הבריאה: 1 יָנוּאָר 2021
תאריך עדכון: 2 יולי 2024
Anonim
מפרטי RPTFE נגד EPDM - תיקון רכב
מפרטי RPTFE נגד EPDM - תיקון רכב

תוֹכֶן


EPDM מייצג אתילן פרופילן ואילו RPTFE מייצג פוליטטראפלואורו-אתילן מחוזק. RPTFE ידוע גם בשם טפלון. גם EPDM וגם RPTFE הם תרכובות אורגניות עם תכונות טובות. התרכובות עמידות לתרכובות מזיקות אחרות, מה שהופך אותם לשימושיים ליישומים רבים. ענף הרכב הוא המשתמש העיקרי בשני המתחמים.

התנגדות

EPDM עמיד בפני מים, כימיקלים, גז וחום. המתחם עמיד לטמפרטורה של עד 302 מעלות פרנהייט. RPTFE עמיד בפני כימיקלים אגרסיביים, חומרי מילוי וטטרוקסיד חנקן, הידוע גם ככלי חמצון מאוד. עמידות בחום של RPTFE היא EPDMs מעולה מכיוון שיש לה עמידות בחום של עד 520 מעלות פרנהייט.

תכונות פיזיות

ל- EPDM התארכות של עד 600 אחוז ואילו ל- RPTFE התארכות של עד 300 אחוז. התארכות מתייחסת עד כמה ניתן למתוח את החומר לפני השבירה. ל- EPDM טווח קשיות של 30 עד 95 ובעל חוזק מתיחה של 1 עד 3 PSI וכוח הכבידה הספציפי של 0.88 גרם / מ"ל, בעוד RPTFE חוזק מתיחה של 4,000 PSI. כוח משיכה ספציפי של 2.2 גרם / מ"ל. חוזק המתיחה מגדיר כמה כוח נדרש כדי למשוך את החומר לנקודה בה הוא נשבר או מצמד. כוח הכבידה הספציפי מגדיר עד כמה חומר צפוף על ידי השוואתו למים.


יישומים

EPDM משמש בחיפושי מזג אוויר לרכב וחותמות, רדיאטורים, צינורות, חגורות, צינור גינה, בידוד חשמלי, קרום קירוי, תוספות שמן מנוע, מערכות בלמים, ועוד ועוד. RPTFE משמש במערכות שסתומי כדור, חלקי קידוח, מנקי כביסה, מגלשות מסוע, מסילות מסוע, אטמים ועוד ועוד. RPTFE משמש גם במעבדות על ידי מדענים המשתמשים בו לצינורות, מכולות וכלי שיט בגלל העמידות הכימית שלו.

מפרט אחר

RPTFE הוא צבע לבן-גירי ואילו EPDM שחור. RPTFE הוא 15 כוס זכוכית קדומה ומלאת PTFE רגילה ללא מילוי. RPTFE מומלץ ליישומי מזון ומוצרים הדורשים עמידות בחום, כימיקלים וחומצות בעוד ש- EPDM אינו. RPTFE התגלה בשנת 1938 ו- EPDM היה ידוע מאז שנות האלפיים לפחות.

הסרת צבע ריסוס אינה המשימה הקלה ביותר, במיוחד כאשר היא נמצאת בחלק הפנימי של הרכב שלך. ניתן לשטוף כתמי צבע ריסוס פנים ואינך יכול להיות בלתי נסבל. להלן מספר דרכים קלות להסרת צבע ריסוס מהחלק הפנימי של ה...

מנוע פרופאן עובד דומה למנוע גז רגיל. הפרופן נשלפת מהמיכל ומועברת לדלק. האדים מועברים דרך מערבל המשלב את האוויר. לאחר מכן, התערובת נשלחת בתהליך הבעירה על ידי מערכת הזרקת דלק. מערכת ההזרקה היא תהליך רצ...

מעניין היום